Vireda Trädgårdsförening

Vireda Trädgårdsförening är till för alla i Vireda med omnejd som har ett brinnande trädgårdsintresse. Tillsammans delar vi med oss av våra gemensamma kunskaper och erfarenheter om till exempel miljövänlig odling, som enligt våra stadgar ska ingå i kunskapsbanken. Vi svarar också för "mormorsrabatterna" i Hembygdsgården i Kieryd.

Föreningen grundades i december 1930 av riksdagsmannen Rudolf Boman och skolans kantor Ernst Wikström och var från början en fruktodlarförening. När föreningen fyllde 70 år planterades ett jubileumsträd vid Gammelstugan/Hembygdsstugan i Kieryd. Vi lär oss ständigt mer genom att bjuda in intressanta och aktuella föreläsare. Själv kan du påverka vårt program med förslag om det som intresserar just dig. Det kan intressera fler än du tror.

Vill du bli medlem?
För tillfället är vi cirka 80 medlemmar i hushåll räknat, och årsavgiften är endast 40 kronor/hushåll. Kom och anmäl dig på någon av våra träffar, så ser du samtidigt hur trevligt vi har det i vår förening, eller hör av dig till Inger Norberg på telefon 0390-311 70.
Välkommen till föreningen!