Tjuvajakt och bockasprång i Vireda

VIREDA
Nu är det dags för en ny buskisförestäIIning med Vireda amatörteater.

Övningarna inför årets föreställning har pågått ett tag, och handlingen spinner kring en landsfiskal spelad av Christer Olofsson.
- Det är 1940-, 50-tal och man får följa honom från det att han är bebis till pensionsåldern, berättar Christer.
Det utlovas också en del aktuella anspelningar, där inspiration hämtats bland annat från rymlingarna som hittades i Kaxholmen och Gränna. En annan scen handlar om tjuvskytte som inte riktigt går som planerat, och i ytterligare en scen förväxlas en hjälporganisation med en bordell i Vireda.

"Tjuvajakt och bockasprång" heter föreställningen, som är den fjärde i ordningen man sätter upp. Premiär blir den 11 februari i Vireda ungdomsgård och man kommer att ge sex föreställningar. I mitten blir det paus med servering.
Med en knapp månad kvar till premiären börjar de känna lite premiärnerver, erkänner de, men det är väl bara som det ska vara å andra sidan.
- Det har varit lite knivigt med repetitionerna i år. Det har varit semesterresor och en söndag fick vi repetera i skenet av stearinljus, säger Christer:
Inför föreställningen har de också varit och tittat på några andra revyer.
- De har ju mer resurser än vi har med egna orkestrar och så men vi satsar på den enkla, trivsamma stilen i stället. Det blir en nära kontakt med publiken här.
Ensemblen består av åtta skådespelare samt regissören Leif-Martin Peterson, och flera av dem har varit med ända sedan starten. Man har också ett par som sköter ljud och ljus.
 
Ur Tranås Tidning 21/1 2005